Quick video of VARA in action today 40M.


Andrew OBrien
 

I strung up a bit of wire today to get on 40M and test VARA on KC9SGV gateway.  My antenna is only 15 foot off ground at the moment .  Here is the video https://youtu.be/JVIh8deMh_I  
Seems fine, I probably need to send longer files to give a real test.  path is 720 Km , 447 miles. On my transceiver KC9SGV was S9  and my power out was reading about 20 watts.
Andy K3UK


Tony
 

Andy:

Looks like you have a narrow filter switched in? Incoming signal appears constricted in the waterfall. 

Tony -K2MO

On 2/24/2018 4:04 PM, Andrew OBrien wrote:
I strung up a bit of wire today to get on 40M and test VARA on KC9SGV gateway.  My antenna is only 15 foot off ground at the moment .  Here is the video https://youtu.be/JVIh8deMh_I  
Seems fine, I probably need to send longer files to give a real test.  path is 720 Km , 447 miles. On my transceiver KC9SGV was S9  and my power out was reading about 20 watts.
Andy K3UK



Andrew OBrien
 

Thanks Tony, new rig... did not catch that.  It was set to 1Khz ... oops!

Andy K3UK

On Sat, Feb 24, 2018 at 4:22 PM, Anthony Bombardiere <DXDX@...> wrote:
Andy:

Looks like you have a narrow filter switched in? Incoming signal appears constricted in the waterfall. 

Tony -K2MO

On 2/24/2018 4:04 PM, Andrew OBrien wrote:
I strung up a bit of wire today to get on 40M and test VARA on KC9SGV gateway.  My antenna is only 15 foot off ground at the moment .  Here is the video https://youtu.be/JVIh8deMh_I  
Seems fine, I probably need to send longer files to give a real test.  path is 720 Km , 447 miles. On my transceiver KC9SGV was S9  and my power out was reading about 20 watts.
Andy K3UK




Tony
 

On 2/24/2018 4:24 PM, Andrew OBrien wrote:
Thanks Tony, new rig... did not catch that.  It was set to 1Khz ...
oops! Andy K3UK
Been there, done that Andy!

Tony -K2MO


KC9SGV
 

Retest, please 😀
KC9SGV

On Feb 24, 2018, at 3:35 PM, Anthony Bombardiere <DXDX@optonline.net> wrote:

On 2/24/2018 4:24 PM, Andrew OBrien wrote:
Thanks Tony, new rig... did not catch that. It was set to 1Khz ...
oops! Andy K3UK
Been there, done that Andy!

Tony -K2MO






Andrew OBrien
 

Just did a re-test amidst major RTTY QRM. .  Sent about 13000 file size and held the connection despite the QRM.  Transfer was around 1500 bps,   Will test further . Glad it held under heavy QRM, as Winmor would.
Andy 

On Sat, Feb 24, 2018 at 5:11 PM, KC9SGV <kc9sgv@...> wrote:
Retest, please 😀
KC9SGV
> On Feb 24, 2018, at 3:35 PM, Anthony Bombardiere <DXDX@...> wrote:
>
>> On 2/24/2018 4:24 PM, Andrew OBrien wrote:
>> Thanks Tony, new rig... did not catch that.  It was set to 1Khz ...
>> oops! Andy K3UK
>
> Been there, done that Andy!
>
> Tony -K2MO
>
>
>
>
>
>





KC9SGV
 

Good !
Winmor is a great mode !



On Feb 24, 2018, at 4:41 PM, Andrew OBrien <k3ukandy@...> wrote:

Just did a re-test amidst major RTTY QRM. .  Sent about 13000 file size and held the connection despite the QRM.  Transfer was around 1500 bps,   Will test further . Glad it held under heavy QRM, as Winmor would.
Andy 

On Sat, Feb 24, 2018 at 5:11 PM, KC9SGV <kc9sgv@...> wrote:
Retest, please 😀
KC9SGV
> On Feb 24, 2018, at 3:35 PM, Anthony Bombardiere <DXDX@...> wrote:
>
>> On 2/24/2018 4:24 PM, Andrew OBrien wrote:
>> Thanks Tony, new rig... did not catch that.  It was set to 1Khz ...
>> oops! Andy K3UK
>
> Been there, done that Andy!
>
> Tony -K2MO
>
>
>
>
>
>





KC9SGV
 

14467 bytes per minute...


On Feb 24, 2018, at 4:46 PM, KC9SGV <kc9sgv@...> wrote:

Good !
Winmor is a great mode !



On Feb 24, 2018, at 4:41 PM, Andrew OBrien <k3ukandy@...> wrote:

Just did a re-test amidst major RTTY QRM. .  Sent about 13000 file size and held the connection despite the QRM.  Transfer was around 1500 bps,   Will test further . Glad it held under heavy QRM, as Winmor would.
Andy 

On Sat, Feb 24, 2018 at 5:11 PM, KC9SGV <kc9sgv@...> wrote:
Retest, please 😀
KC9SGV
> On Feb 24, 2018, at 3:35 PM, Anthony Bombardiere <DXDX@...> wrote:
>
>> On 2/24/2018 4:24 PM, Andrew OBrien wrote:
>> Thanks Tony, new rig... did not catch that.  It was set to 1Khz ...
>> oops! Andy K3UK
>
> Been there, done that Andy!
>
> Tony -K2MO
>
>
>
>
>
>